After Golf Flow

Här kommer ett skönt pass som jag kallar After Golf Flow:-). Väldigt skönt att göra efter en dag på golfbanan. Den jobbar med din rörlighet, stretchar ut muskler som gärna blir spända (ländryggen, höfter, axlar bla) och så avslutar jag med att stärka de viktiga nedre magmusklerna som både stärker din uppställning och skyddar din rygg från skador.

Gör så här:

  1. Börja med solhälsningen 2-3 gånger som uppvärmning (de första övningarna jag gör)
  2. Fortsätt med att stretcha ut baksida lår genom att bara fälla ryggen ned mot fötterna
  3. Gör pyramiden genom att först ta högra benet bakåt och vinkla den snett utåt i ca 45 grader och fäll magen och huvudet mot det främre benet. Håll en stund. Båda fötterna ska vara i marken, men om du inte når marken med händerna, kan du ha dem mot benet en bit upp.
  4. För sedan din högra hand till insidan av din högra fot och rotera upp armen mot himlen. Håll en stund. Här kan du hålla handen en bit upp på benet om du inte når ned.
  5. Gör samma sak med den andra sidan
  6. Gå in i stående plankan och gå in i ”duvan” som stretchar ut din sätesmuskel riktigt bra. Sätet spänner sig väldigt mycket när du går och då den också fäster i ländryggen är det viktigt att du stretchar ut den efter en dag, oavsett om du varit på golfbanan eller ej. Håll ca 20 sek/sida. Ha ett stadigt stöd med händerna i marken och streck upp dig så att du inte hänger för mycket ned mot benet. Känn in stretchen försiktigt och avsluta direkt om det gör ont.
  7. Gör en kattsträckning några gånger. Andas in när du svankar och tittar upp och andas ut när du krummar och tittar ned. Gör ca 10 st.
  8. Stretcha ut baksida lår. Håll i ca 20 sek
  9. Gör några rygg-och höftrullningar där du lyfter höften och ryggen uppåt och nedåt kota för kota. Jobba med magmusklerna för att få ned de nedre kotorna en i taget mot marken. Mycket bra för att öka cirkulationen och massera ländryggen
  10. Avsluta med att cykla 25 gånger för att stärka de nedre magmusklerna som skyddar ryggen mot skador och hjälper dig till en bra uppställning.

Önskar dig ett skönt pass och hör av dig för frågor! 🙂

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar