Du visar för närvarande Framgång tar tid!

Framgång tar tid!

Träningsbild
Bild från Annika Sörenstams blogg The Captains Blog på Ladieseuropeantour.com

Jag följer just nu Annika Sörenstams blogg på Ladies European Tour – The Captain’s blog (Annika ska vara kapten för årets Solheim Cup lag). Jag är uppvuxen i samma område som Annika och vi hade samma tränare, Henri Reis (världens bästa golftränare och coach) när jag började spela golf. Jag har därför haft förmånen att följa Annikas framgångar från unga år och till att bli världens främsta kvinnliga golfare och jag tror mig pga detta förstå en del om varför hon har blivit så bra.

I förra veckan läste jag om Annikas egna tankar kring framgång. Hon får frågan ofta om vad som krävs för att lyckas nå toppen, hur hon har gjort och vilka kvaliteter som behövs, hur man ska träna osv. Hennes svar är mycket tänkvärt tycker jag. För det första säger Annika att frågorna är mycket bra, men att det tyvärr inte finns något enkelt svar, och framförallt inte bara ett svar utan många. Och sist men inte minst, det finns ingen ”fast lane” till framgång! Men vad krävs då egentligen för att lyckas nå toppen och bli den där golfaren du vill bli och spela den bästa golfen som är möjligt?

Nyckeln till framgång betyder att du behöver ta tag i många delar av både ditt spel och dig själv och att hitta balansen som Annika skriver i sin blogg. Jag kan inte mer än hålla med. Och alla ni som spelar golf vet ju hur lätt golfen påverkas av hur man mår, hur dagen har varit innan man kommer till golfbanan, hur stressad eller avslappnad du känner dig osv.

För att spela riktigt bra golf behöver du ha och känna balans i din tillvaro, både vad gäller dina tekniska färdigheter, din fysiska styrka och rörlighet, ditt privatliv/det sociala omkring dig, din mentala styrka/självkontroll och din inre harmoni. Som Annika nämner så spelar det ju ingen roll om du är fysiskt perfekt förberedd både vad gäller styrka och rörlighet, koordination, att du kan slå bollen långt och rakt och att du har en spelstrategi du ska följa om du är emotionellt i obalans och har ett lågt självförtroende och en låg självkänsla. Då kommer du inte kunna prestera när du behöver det. Du behöver vara i balans och må bra för att kunna prestera på topp!

Eftersom vi alla är olika som individer så kommer vi alla också behöva olika recept för att lyckas hitta den balans som behövs för att nå ditt bästa jag och prestera på din absolut bästa nivå. Det finns alltså inte ett recept, utan ditt recept! Och hur hittar du det? Jag tror som Annika att det är viktigt att jobba med mål och med en stark och tydlig drömbild/en vision. Om dina mål och din drömbild kommer från dig och ditt hjärta så kommer du att få en stark motivation som leder dig framåt mot ditt önskade läge.  Börja alltså fundera på ditt önskade läge, vad vill du egentligen? Analysera sedan ditt nuläge. Därefter börjar du jobba med vad du behöver göra för att nå dit du vill och här bör då alla delar som får dig att fungera och må bra vara med, fysiken, tekniken, din mentala styrka, din familj, dina vänner, din fritid, ditt jobb osv.

Läs gärna hela Annikas blogginlägg på The Captains Blog HÄR! 

Och som alltid hör du av dig om du har några frågor eller funderingar och eftersom jag själv är både tekniktränare, fystränare, coach och mental tränare så svarar jag gärna på alla dina frågor inom dessa områden:-)!

Ha en skön vecka!

Jenny på stranden

 

 

Lämna ett svar