Du visar för närvarande Vikten av ditt sikte!

Vikten av ditt sikte!

Skärmavbild 2017-02-12 kl. 18.32.40

Idag var det siktet som var i fokus både på rangen och på banan. Just siktet är en av de delar som gärna kan förändras från att fungera bra på rangen till att inte fungera lika bra på banan. Skillnaden är att på rangen siktar du oftast rakt fram och där finns också ofta mattor som du slår ifrån. Dessa ger dig ”linjer” att sikta utefter som sedan inte finns på banan. Ett första tips är därför att kontrollera ditt sikte på rangen genom att sikta mot andra mål än dit mattan siktar. Testa nästa gång så kan du se hur ditt sikte fungerar.

För att få bollen dit du vill med en bra bollträff så är en av förutsättningarna alltså att du har ett bra sikte. Ett bra sikte betyder att du står med fötter, höfter och axlar parallellt med ditt mål. Om någon av dessa delar avviker så kan det resultera i sneda slag och du får svårt att träffa bollen rent och därmed blir slagen också kortare. Men det är inte nog med det. Om du tex siktar dina fötter för mycket till höger om ditt mål så blir det svårt att svinga igenom OCH du får svårt att rotera ryggen på ett bra sätt, vilket belastar den onödigt mycket.

Så om du vill slå rakt, långt OCH förebygga skador så rekommenderar jag dig starkt att träna på ditt sikte så att det sitter tills säsongen börjar! I filmen ovan som jag gjort med Golfway hittar du mina instruktioner om hur du kan träna ditt sikte.

Du hittar filmen HÄR också!

 

Lämna ett svar