Du visar för närvarande Målplanering 2017 – del 4

Målplanering 2017 – del 4

 

Här är den avslutande delen utav min serie av fyra lektioner i vad jag har kallat Målplanering 2017. I denna lektion sammanfattar jag det vi har gått igenom hittills och planen är att du nu har ett tydligt önskat läge för 2017. Om du har följt de tidigare lektionerna så bör du nu ha skapat följande saker:

  1. Ca 3-5 saker som är ditt önskade läge och som är konkreta, tydliga, djärva, attraktiva och motiverande.
  2. Du har valt en tidpunkt för dina önskade lägen
  3. Du har analyserat ditt nuläge i förhållande till dina önskade lägen
  4. Du har sett över vilka hinder som finns som kan hindra dig från att nå ditt önskade läge (se gärna min modell ang. hur du analyserar fram vilka hinder som kan tänkas stå vägen för dig och ditt önskade läge HÄR) 
  5. Du har skrivit ned vilka aktiviteter/lösningar som du behöver göra och när du ska göra dem. Fyll i dessa i din tidsaxel som går från nuläget till ditt önskade läge.
  6. Uppföljning! Jag säger inte det i filmen, men det är viktigt att du följer upp din tidsplan, delmål och aktiviteter så att du vet att du är på rätt väg. Du kan göra det tex i form av en personlig strategidag då och då (se info nedan).
  7. Mental träning. Om du vill ha hjälp med hur du kan använda mental träning och göra en målprogrammering på dina målbilder så kan du hänga med på någon av mina kurser i mental träning (nästa start är den 17:e januari), alternativ hör du av dig om du vill boka in en individuell lektion eller om du har några frågor. Varmt välkommen!

Du hittar lektion 1 HÄR, lektion 2 HÄR och lektion 3 HÄR!

Här nedan är en bild över min målplanering inför augusti 2017. Din tidsplan ser kanske annorlunda ut och du kan ha en tidsaxel som går till dec 2017 eller kanske vill du förlänga den till ett önskat läge som ligger 2 år eller längre bort i tiden. Modellen nedan fungerar för alla, men var noga med att fylla i dina delmål och aktiviteter som tar dig mot ditt önskade läge så att du kan fira lite på vägen när du når dem.

OBS! En sak jag glömde nämna i filmen ovan är uppföljning i form av den personliga strategi dag som jag har lagt in i min tidsaxel nedan. Den iden fick jag när jag intervjuade Cecilia Flatum för min podcast Idrott-och ledarskapspodden. Cecilia är en av Norges främsta kvinnliga ledare och hon berättar att hon då och då tar en personlig strategi dag för att se över så att hon jobbar i rätt riktning vad gäller hennes värderingar, mål och drömmar vad gäller både jobb-och privatliv. Du hittar hennes inlägg om detta HÄR! Jag har lagt in en personlig strategi dag som en uppföljning tre gånger tom augusti 2017.

Här är min personliga målplanering:

Målplanering 2017

 

Om du har svårt att komma igång med din målplanering kan du börja med att göra en livskarta över de områden du tycker är viktigast i ditt liv. Gör en skala från 0-10 på varje del och fyll sedan i vart du befinner dig just nu i förhållande till ditt önskade läge inom varje område (10 på skalan). Välj sedan att börja med de områden du har lägst poäng på. Nedan är den livskarta jag har gjort för mig och min familj. Jobb har jag lagt på en egen karta och därför är den inte med här. Fyll i dina önskade lägen här efter att du har gjort övningen jag hade i lektion 1 som du hittar HÄR!  

Lycka till och hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

 

Livskarta

 

Lämna ett svar