Du visar för närvarande Walk the talk!

Walk the talk!

Ledarskap citat

Under hösten och nu i december har jag intervjuat flera fantastiska personer för min podcast Idrott-och Ledarskapspodden. Vi har pratat om mål och drömmar, lärdomar av misstag, nycklar till framgång och en hel del om ledarskap. Nu i det senaste avsnittet (som du hittar HÄR och på Acast, Soundcloud och Itunes) med Emma Green och Camilla Kallin kom vi in på vikten av att börja med dig själv för att kunna leda både dig själv och din organisation framåt. Camilla pratar om att våga gå först in i elden speciellt när det börjar hetta till omkring dig. Det är inte alltid lätt, men det måste göras. Du behöver vara den som föregår med ett gott exempel och därmed få resten att våga lite mer själva.

” Våga gå först in i elden” Camilla Kallin

När jag intervjuade grundaren i mental träning och professorn i psykologi, Lars-Eric Uneståhl i förra veckan så frågade jag honom om vilka egenskaper som var viktiga för att vara en god ledare. Han svarade att det handlar mycket om att vara en god förebild själv. Om du har en god självbild (inkl. god självkänsla, ett gott självförtroende, god självtillit och självinsikt) och en tydlig riktning, en klar målbild så kommer du att kunna leda dig själv och andra på ett fantastiskt sätt. Det gäller alltså att börja med dig själv och att våga göra det!

”En bra ledare visar sig vara den som är en god förebild både för sig själv och andra” Lars-Eric Uneståhl

Nu efter att jag själv har grottat in mig än mer i mental träning och även börjat hålla kurser i området så ser jag ännu tydligare att grunden till att nå dina mål och drömmar är att börja med din självbild OCH att det är en färskvara OCH att alla kan förbättra sin självbild. Det finns mycket starka och enkla verktyg du kan börja jobba med som Lars-Eric Uneståhl gjorde redan på 80-talet och det enda som behövs är 15 min/dag!

Den 17:e januari startar jag nästa kurs i mental träning och då jobbar vi framförallt just med hur du förbättrar och förstärker din självbild, hur du sätter upp mål som är tydliga, rimliga, djärva, attraktiva och motiverande, vi går igenom målprogrammering och så ingår även avspänning och hur du lär dig hantera din nervositet, på och av golfbanan! Hör av dig till jenny@hagmangolf.se för mer info eller för att anmäla dig och HÄR kan du läsa mer!

Nu i december har jag också spelat in ett par lektioner kring hur du sätter upp och når dina mål inför 2017 och de första två hittar du HÄR och HÄR! Den tredje lektionen kommer på torsdag:-).

Önskar dig en fortsatt skön vecka!

Lämna ett svar