Du visar för närvarande Den viktiga återhämtningen!

Den viktiga återhämtningen!

Under mina år som vd och småbarnsmamma var jag inte särskilt bra på att hitta tid för återhämtning. Jag tror att just återhämtning ihop med en klar och tydlig målbild är två nycklar till framgång för att kunna kombinera en karriär och samtidigt må bra på vägen. Alla har sitt sätt att hitta återhämtning och det viktiga är inte vad du gör utan att du gör det. För mig var det den medicinska yogan som gav mig det jag saknade vad gällde balans och återhämtning i min tillvaro. Jag utbildade mig därför till Mediyoga instruktör i våras och idag är denna yoga tillsammans med meditation en del av min vardag. I videon visar jag några MediYoga övningar som du gärna kan testa och lite längre ned ser du en förklaring till dem.

Idag coachar jag både enskilda personer och företag inom personligt ledarskap och de verktyg jag jobbar med är bland annat just ”goal mapping” (målbilder och vilka aktiviteter som behövs för att nå dit), samt återhämtningen.

OBS! Vill du komma och prova på MediYoga hos mig så håller jag två pass i veckan på InMo på Brahegatan 42 i Stockholm. Du får prova på en gång kostnadsfritt! Hör då bara av dig till mig på jenny@hagmangolf.se så bokar jag in dig.

Tider:

Torsdagar kl. 19.45-20.45 (MediYoga med fokus på sömn. Bra för dig som har svårt att somna eller vaknar för tidigt på morgonen).

Fredagar kl. 15.30-16.30 (MediYoga för ett bra avslut av veckan och en bra start av helgen)

Varmt välkommen!

Ett smakprovs av några MediYoga övningar från filmen ovan (Obs! Detta är några exempel på övningar från MediYogan och de tillhör inte något speciellt program. Jag visar övningarna något kortare än vad du kan göra så följ gärna anvisningarna nedan när du provar.

1. Andning.
Börja med att sitta i meditations ställning och ha händerna i knät med tumme mot pekfinger. Andas in och ut genom näsan ca 10 ggr. Se till att ryggen är rak så att andningsvägarna är fria. Det är viktigt att du kan sitta avslappnat även om du har ryggen rak så ta gärna hjälp av en filt, eller ett block att sitta på om du behöver.

2. Ryggflex. En övning för ländryggen och som också ger en massage av de inre organen kring magen. Tippa bäckenet framåt mesans du andas in och tippa bäckenet bakåt och andas ut. Gör övningen långsamt och i ca 3 minuter. Ha huvudet lika högt ifrån marken under hela övningen och håll ögonen slutna.

3. Ryggböjning. Sitt i meditationsställning och rotera nu ryggen åt vänster och placera händerna på var sin sida om ditt vänstra knä. Böj ryggen så rak du kan framåt tills det tar stopp. Böj sedan bröstryggen och låt därefter nacken hänga avslappnat nedåt. Andas in och ut genom näsan och med magen.Håll i 1-3 minuter. Gå tillbaka till mitten och andas några gånger innan du gör samma sak över ditt högra knä. Håll i ca 1-3 minuter. Kom tillbaka till mitten och andas några gånger igen och böj dig sedan framåt och håll även där i 1-3 minuter (Max 3 minuter och minst 1 minut).

3. Axel lyft. Bra övning för att lossa spänningar kring axlarna. Andas in och för axlarna uppåt mot öronen. Andas ut och för dem nedåt. För sedan vänster axel upp och andas in medan höger axel förs nedåt. Andas ut när du för upp höger axel och för ned vänster axel. Jobba lugnt och avslappnat och ha ögonen slutna. Gör övningarna i 3 minuter

4. Avsluta med att andas några gånger i meditations ställning och ge dig själv några vänliga ord:-).

Namaste!

Lämna ett svar