Du visar för närvarande Vågar du vara djärv i din målsättning?

Vågar du vara djärv i din målsättning?

En vinnande attityd
Bild av vinnaren från Evian Championship, In Gee Chung, från www.lpga.com

Att vara djärv i din målsättning kan vara en förutsättning för att du ska vara tillräckligt motiverad för att nå ditt eller dina mål. Ofta hör man att mål bör vara rimliga, uppnåbara, realistiska, mätbara osv. MEN, enligt forskning (bla Lars Erik Uneståhl 2010) så är det viktigt att målen är:

Djärva
Attraktiva och
Höga

för att du ska kunna få drivkraften som behövs för att nå dem. Det är alltså viktigare att dina mål är lite högre än vad du kanske tror är möjligt, än att de är för låga. Det viktiga är att gå igenom målen ordentligt bland annat genom att skapa en bild av vad du vill uppnå. Denna bild bör bli väldigt tydlig. Sedan gör du den realistisk genom en målintegration för ditt inre sinne. Detta är mental träning och det finns alltså väldigt enkla verktyg som kan hjälpa dig nå precis dit du vill. Intellektuellt kan du tvivla, men det som dyker upp i ditt huvud om vad du vill uppnå, är nästan alltid rimligt, även om det känns djärvt, högt och attraktivt. Våga bara köra igång! När jag följde Evian Championship som kommentator i helgen observerade jag framförallt vinnaren In Gee Chung och hennes attityd och fokus avslöjar en otroligt tydlig målbild.

Här är en övning du kan börja göra för att komma igång och om du vill lära dig mer om detta är du välkommen till min kurs i mental träning som börjar den 11 oktober:-). Maila till mig om du har frågor på jenny@hagmangolf.se.

Övning för att skapa en målbild:
Fundera tex på vad du vill uppnå till nästa golfsäsong. För att skapa en målbild av detta kan du göra följande:

 1. Sätt dig eller lägg dig ned på en lugn plats där du får vara i fred och ge dig själv ca 30 minuter.
 2. Blunda och börja djupandas 10 ggr. Andas in på 4 och ut på 5. Långa djupa andetag in och ut genom näsan.
 3. Blunda och tänk dig nu att det är tex den 1 juni 2017 och golfsäsongen har börjat (här väljer du datum själv, kanske är det en tävling du vill tänka på, eller när du är på en resa osv).
 4. Allt är nu precis som du önskar. Det finns inga hinder både vad gäller tid och pengar. Du har det precis såsom du önskar vad gäller starten på nästa golfsäsong.
 5. Fundera nu på följande frågor: Hur ser du dig själv när du kommer till golfbanan? Vad har du på dig för kläder? Vilken utrustning tar du ur bilen? Hur känner du dig när du går mot klubbhuset? Hur ser det ut när du värmer upp? Hur långt slår du på första tee? Hur spelar du golf de första hålen? Osv. Försök tänka dig in ordentligt i den situation som du vill uppnå.
 6. När du inte har några frågor kvar så sätter du dig upp och skriver ned allt du kom på. Rita gärna bilder, använd olika färger, skapa en tydlig, attraktiv bild över hur du vill att starten av nästa golfsäsong ska vara.
 7. Välj sedan 3 saker att fokusera på som sammanfattar denna målbild.
 8. Nu är du klar med din målbild. Titta gärna på den då och då och sedan kan du fylla på med vilka aktiviteter du tror att du behöver göra för att nå dit. Och som sagt, behöver du hjälp här är det bara att du hör av dig!

Lycka till!

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emma J

  Superbra övning, den ska jag absolut göra. #tummenupp 🙂

  1. jennyhagman

   Härligt! Hör gärna av dig hur det går! 🙂

Lämna ett svar