Du visar för närvarande Målträning!
(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Målträning!

Jenny siktar mot sitt mål
Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna! (C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Har du funderat över vad du vill ska hända denna höst? Har du några specifika önskemål? Har du funderat över hur du skulle vilja se tillbaka på hösten/vintern när du står där vid nästa ledighet vid jul? Om inte så är du inte ensam. Inom arbetslivet och även i vardagslivet är det väldigt vanligt att man ägnar sig åt upprepning och det är väl känt att om du inte förändrar något du gör så kommer du heller inte att förändra resultatet, eller hur?

Hjärnan gillar att ha mål och styrning, vare sig du själv gillar det eller ej, och därför kan det vara värt att ägna en stund åt att fundera över 3 saker som du önskar ska hända denna höst. När du får några specifika saker att fokusera på så har du gett hjärnan en tydlig uppgift och det är då stor chans att det kommer att hända.

Gör så här:

  1. Välj en plats där du får vara ostörd och sätt på en härlig musik som du gillar och som du blir inspirerad av.
  2. Sätt nu klockan på 10 minuter och skriv ned allt du kommer på som du vill ska hända denna höst. Tänk helt fritt och låt kreativiteten flöda. Det kan vara precis vad som helst; du vill börja rida, du vill få ett projekt på jobbet i hamn, du vill byta jobb, du vill ha din chefs jobb (:-)), du vill börja spara till en specifik resa, du vill börja träna, du vill bli mer strukturerad, du vill våga mer, du vill bli lugnare osv.
  3. Läs igenom vad du har skrivit och välj nu 1- 3 saker som du vill börja fokusera på. Detta blir dina tre mål för hösten.
  4. Skriv ned dessa tre saker i en anteckningsbok som du tycker om. Om du inte har en så köp en. Den ska vara tom och redo för att fyllas med dina mål och det du skriver i punkt 5.
  5. Börja nu att skriva ned några aktiviter under varje mål som du behöver börja göra för att nå ditt mål. Om du tex har skrivit ned att ett av dina mål för hösten är att bli lugn, så kanske en aktivitet kan vara att börja djupandas 10 minuter/dag (se ett av mina tidigare blogginlägg HÄR!)

”Om du inte vet vart du ska så kan du inte gå vilse”, var det någon som sade. MEN, om du har något som du vill ska hända så kan det vara en mycket god idé att testa ovan då det är ett starkt verktyg för att lyckas med det du önskar.

”You get what you focus on so focus on what you want”!

Ha en fortsatt bra vecka!

Anteckningsbok
Att skriva ned dina önskemål är ett starkt verktyg för att nå ditt du vill!

Lämna ett svar