Du visar för närvarande Gör du sockets?

Gör du sockets?

JH7.04
Kontrollera ditt grepp då och då så att inte det krånglar till det för dig.

De senaste veckorna har jag träffat flera elever som haft problem med sockets. En socket är en boll som går i princip rakt till höger. Den träffar klubbhuvudet vid hälen där klubbhuvudet möter skaftet. Det finns i princip tre lösningar som jag märker fungerar bäst för att lösa detta problem. Så om du lider av sockets, testa följande tre tips. Lycka till och hör av dig om det inte fungerar:-):

  1. Kontrollera ditt grepp. Det är viktigt att ditt grepp är neutralt och naturligt så att du inte håller för  hårt i klubban alternativt styr bladet i träffen. Bilden ovan visar mitt neutrala grepp där jag ser minst två knogar på övre handen och ca 1. 5 knogar på den nedre. Gå in och kolla in min film om greppet på Golfway HÄR!
  2. Träna på att slå bollar med din högra hand. För att lossa lite på grepptrycket (du håller förmodligen i klubban för hårt då du lätt blir spänd när du gör sockers) så gör så här: 1. Ställ dig med fötterna ihop. 2. Placera bollen mitt emellan fötterna på samma avstånd som i din vanliga sving och fatta nu klubban med höger hand. Slå iväg några bollar. Det är lite svårt i början, men försök några gånger så går det bättre. Detta gör att du förstår hur hårt du kan hålla i klubban utan att du håller för hårt. Du bör också få en känsla av hur handen jobbar för att få en bra träff. 3. Greppa nu klubban med båda händerna och fortsätt att slå iväg några bollar med fötterna ihop. Grepptrycket bör nu ha släppt något. På en skala 1-5 om fem där en 5:a är lika med att du blir vit på knogarna och en 1:a är så löst så att du tappar klubban så kan du hålla ca en 3-4 på din övre hand och ca en 1-2 med din nedre hand.

3. Hitta rätt avstånd till bollen. Om du slår sockets kan det betyda att du står för nära bollen. Se
gärna igenom min film om hur du hittar avståndet till bollen i Röhnisch Golf School. HÄR hittar du
filmen. Jag börjar att prata om siktet och sedan kommer avståndet till bollen (efter ca 4 min:-)).

PS. När jag var på Bay Hill i Florida för några år sedan och såg på en PGA tour tävling såg jag när Nick Price gjorde en socket! Det händer alltså även på touren, så ta det lugnt och lita på att den försvinner:-) DS.

Lycka till!

JHRT9.4
Öva genom att svinga fram och tillbaka med fötterna ihop. Detta hjälper dig att lätta på grepptrycket och tränar din release.

Lämna ett svar