Du visar för närvarande Den där magkänslan…

Den där magkänslan…

JH2.1.3
Lyssna på din magkänsla, den är en mycket klok vägledare!

Har du någon gång varit på väg att tacka ja till något, men så är det något som får dig att tveka. En känsla infinner sig som gör att du börjar rådfråga människor omkring dig om du ska säga ja eller inte. Du vill kanske säga ja, för det är ju så mycket som verkar bra med just detta, men ändå är det något som gör att du inte helhjärtat kan göra det. Mitt råd; lyssna på denna känsla. Din magkänsla är en mycket klok sådan och när du lär dig att lyssna på den så har du för alltid en ärlig rådgivare.

Det finns en mycket klok förklaring:
Rent biologiskt och medicinskt beskrivet så hör det vi kallar magkänsla i själva verket ihop med minnen i amygdala. Under hjärnbarken (storhjärnans yttersta lager) finner du märgen och här finns bla en mängd ansamlingar av nervceller  som har avgörande betydelse för vår rörelseförmåga och de högre psykiska funktionerna. Så har tex just amygdala (som också kallas mandelkärnan), kopplingar till hur vi minns känsloladdade situationer och hur vi tolkar och avläser andra människor. I amygdala finns också centrum för de känsloreaktioner som vi får då vi utsätts för fara eller rädsla. I och med detta kommer vi alltså ihåg vad som varit bra och vad som varit sämre vad gäller olika situationer eller relationer vi varit i. När du får en magkänsla om att något inte känns bra, är det alltså kopplat till något som du tidigare varit med om. Magkänslan hjälper dig därmed att undvika en liknande situation igen, OM du lyssnar:-).

Idag har jag fattat ett beslut grundat på min magkänsla och snart får ni reda på vad det var:-).

Vi hörs snart igen!

Lämna ett svar