Du visar för närvarande Ont i ländryggen?

Ont i ländryggen?

Har du som jag en känslig ländrygg? För mig är den ett stelt parti av ryggen och ihop med spända sätesmuskler är det lätt att få ett så kallat falskt ryggskott. För att undvika att det ska gå så långt så är det otroligt viktigt att stärka de nedre magmusklerna och stretcha sätet (rumpan). Det hjälper verkligen och om du gör detta regelbundet kan du bibehålla en frisk och smärtfri ländrygg.

Till Röhnisch Golf School gjorde jag en film med 6 övningar för att stärka din hållning och här ingår övningar för de nedre magmusklerna (små crunches och att dra in naveln mot ryggraden) och att en stretch för sätet. Kolla in filmen och gör övningarna minst 3 gånger i veckan om du vill se ett gott resultat (OBS! Om du har ont i ländryggen bör du först kontrollera med en sjukgymnast eller naprapat så att du vet vad orsaken är).

Lycka till:-)

Lämna ett svar