Du visar för närvarande Viktig golfdag för forskning om Alzheimer!

Viktig golfdag för forskning om Alzheimer!

I måndags gick Hjärnslaget av stapeln för 5:e året i rad. Helen Alfredsson är initiativtagare och tillsammans med Stefan Sauk är de ambassadörer för denna tävling där alla bidrag och doneringar går till Alzheimer fonden. Vi träffades vid lunch och spelade sedan i lag om 5 personer. Flera sponsorer fanns på plats och det blev en härlig dag med härliga människor där känslan att bidra med något var stark. Under kvällen fick vi höra en forskare berätta att det i dag är ca 160 000 människor i Sverige som är drabbade av demenssjukdom. Det finns ca 70 olika diagnoser, varav Alzheimers sjukdom är den vanligaste. Pga en åldrande befolkning ser forskningen en lavinartad ökning framöver. Det finns flera saker man kan göra för att förhindra och förebygga att Alzheimer bryter ut. Han nämnde tio saker och här är några: Rör på dig, gör hjärngymnastik såsom sodouko, korsord mm, stressa ned så att hjärnan får vila, sov ordentligt, ät bra mat osv. Klassiska råd alltså, men också enkla att ta till sig!

Läs mer på www.alzheimerfonden.se. Nedan är lite bilder från dagen:-). Ha en fin dag!

Team foto Hjärnslaget
Bästa laget för dagen! Från vänster: Susanne Thorell, jag själv, L-M Carlerup, Marlene Gustawsson och Henrik Hjelt. Tack för en härlig dag!
Presentation hjärnslaget
Hjärnslaget skylt Fin skylt från Alzheimer fonden!
Skittles presentation
Skittles var en av sponsorerna…närmast hål fick en helårsprenumeration..kanske inte jättebra med tanke på kostråden för att undvika Alzheimer, men ok att äta lite på lördagar i alla fall;-).

Tack för att jag fick vara med denna dag och att det kom in MYCKET pengar till Alzheimer fonden! Må gott!

 

Lämna ett svar