Du visar för närvarande Greppet är A och O

Greppet är A och O

En av grunderna i din golfsving är ditt grepp, hur du håller i klubban. Om du inte har ett bra/neutralt grepp som du trivs med så blir det svårt att svinga bra.

Hur du håller i klubban påverkar både riktningen av bladet i träffen och därmed rakheten i slaget, samt farten i klubbhuvudet i träffen och därmed längden! Alltså, om du vill slå rakt och långt så bör du kontrollera ditt grepp hos din tränare!

Ett av mina absolut bästa tips är att du börjar med att kontrollera greppet med din övre hand, speciellt om du slicar eller om du känner att du slår kortare än du tycker att du borde. Det är viktigt att du håller i klubban med ett ”neutralt” grepp så att handen så att säga trivs bra.

Kolla in filmen ovan som jag gjorde med Birdie Golf Tours i våras och hör av dig om du har några frågor!

Ha en bra vecka!

 

 

Lämna ett svar