Röhnisch Golf School – Hösten 2015

Nu är det snart dags att köra igång Röhnisch Golf School igen. Vi börjar den 31 augusti och ni kan anmäla er HÄR! Nedan ser ni den 6 och sista veckans träningspass från i våras och hela vårens 6-veckors program hittar du HÄR!. Jag ser verkligen fram emot att göra detta igen och jag hoppas att DU vill hänga med! Ha en bra vecka!

RÖHNISCH GOLF SCHOOL VECKA 6 – GRAND FINALE

 

Varmt välkommen till vecka 6 och den sista veckan av Röhnisch Golf School för denna gång. Det har varit otroligt kul att göra dessa träningsprogram för er och jag hoppas att ni har utvecklats och fått några bra tips och råd och blivit inspirerande till många härliga golfrundor! Denna vecka blir det två träningspass och så ska ni ut och göra er spelanalys en sista gång!

Stort lycka till med allt under golfsäsongen och jag hoppas vi ses och hörs snart igen!

VECKA 6

PASS 1– Rangepass 30 minuter 

Denna sista vecka vill jag att ni börjar ert rangepass med att bestämma er för följande:

– För varje slag du slår ska du säga en positiv sak. Oavsett hur det går ska du alltså hitta en positiv sak. Säg det gärna högt också. Mental träning handlar just om träning och ju mer du tränar desto lättare kommer det att gå och ju bättre kommer du att känna dig även på banan.

Rangepasset
I 30 min ska du träna på rangen. Börja med din sandwedge, fortsätt med din pitching wedge, J9, J8 osv uppåt till driven. Slå 5 bollar per klubba och byt sikte och mål hela tiden, precis som om du vore på banan. När du nått driven rör du dig nedåt igen så att du avslutar med din sandwedge.  Kontrollera ditt grepp och din uppställning inkl. avståndet till bollen.

PASS 2 – Närspel 30 min – olika lägen runt greenen

I detta träningspass ska du träna närspel från olika lägen runt en green. Använd endast en boll och ta med dig ca 3 olika klubbor och din putter. Välj ett läge och slå in bollen mot flaggan, gå och putta i den. Välj ett annat läge, slå in bollen och putta i osv. Försök göra en up- and – down hela tiden (ett inspel och en putt). Välj lägen max 30 meter från hålet (välj alltså även korta avstånd) och välj både lätta och lite svårare lägen.

Avsluta gärna med lite putt träning, antingen 1-meters puttar (försök slå i 10 bollar i rad) eller avståndsträning där du använder 10 bollar och puttar varannan boll till ett hål ca 3 meter bort och varannan boll till ett hål ca 10 meter bort.

PASS 3 – Dags för en avslutande spelanalys – 9 eller 18 hål
Det sista passet denna vecka är en sista spelanalys. Spela gärna 18 hål om du hinner, annars räcker det med 9 hål precis som innan. Gör din spelanalys. Märker du någon skillnad? Vad har blivit bättre? Vad behöver du utveckla mer? För in din analys och dina reflektioner i din fina anteckningsbok!

Fortsätt att planera in din träning i din träningsdagbok och fortsätt gärna att göra en spelanalys då och då. Jag vill också gärna höra hur det har gått för dig och hur du utvecklas under sommaren. Maila gärna till Röhnisch eller skriv något på Röhnsich Facebook sida eller på Instagram.

Jag önskar dig all lycka till och tack för att du hängt med mig i 6 hela veckor!
Vi ses snart igen!
Varma hälsningar från Jenny

Lämna ett svar