Nå din fulla potential- varje dag

Ibland hittar jag vissa artiklar som fastnar mer än andra. Just idag var det en om hur man kan nå sin fulla potential varje dag. Tja, varje dag är ju alltid olik den andra och man är ju inte alltid på topp, men om man kan få till några av dessa punkter varje dag så tror jag att det är väl värt ett försök. Det handlar om sunt förnuft och att lyssna på och ta hand om sig själv! Kanske ett vettigt nyårslöfte:-).

I alla fall, dessa 6 dagliga knep för att nå sin fulla potential kommer ifrån Affärsmagasinet ”Fast Company”, som samlade några kloka entreprenörshjärnor från Sillicon Valley och bad om deras bästa effektivitetsritualer. Här är de:

1. Drick ett glas vatten när du vaknar: Kroppen gör av med vatten när du sover och genom att fylla på direkt på morgonen rättar du till balansen och får en fräsch start på dagen

2. Lista dina tre viktigaste prioriteringar: Ställ dig frågan vilka som är de tre viktigaste sakerna att göra idag. Prioritera dagen därefter och lägg dig inte förrän du är klar!

3. 50/10 regeln: Arbeta i block om 50 och 10 min. Arbeta med en uppgift i 50 min, ta sedan en paus i 10 min. Gå och drick vatten, meditera, kör djupandning, ring en vän, gå utomhus eller liknande. Du blir mer effektiv genom att fokusera på en sak i taget och pausa emellan.

4. Svettas dagligen! Regelbunden motion håller dig alert och hälsosam. Du får mer energi, bättre humör och blir mer stresstålig! För dig som satsar på golf hjälper detta dig med att kunna behålla koncentrationen för fullt i alla 18 hål! Bättre kondition ger mer syreupptagningsförmåga och du kan då koncentrera dig bättre. Obs! Kom ihåg att du ska svettas när du tränar…det ska vara ansträngande alltså, annars gör det inte så stor skillnad.

5. Uttryck tacksamhet: Tacksamhet leder till lycka. Skriv ned fem saker du känner tacksamhet för varje morgon. När du känner dig stressad, lista tio saker du känner dig tacksam för när du känner dig stressad!

6. Reflektera dagligen: ge varje dag ett avslut genom att reflektera i 10 min. Fråga dig själv; vad gick bra idag? Och vad behöver förbättras?

Jag kan också passa på att rekommendera några böcker i samma anda:
– För dig som vill få inspiration arbetsmässigt: ”From good to great” av Jim Collins
– En feel good bok för livs inspiration; Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma

Hör gärna av er om ni vill ha mer tips!
Jag önskar er en fantastisk dag!

Lämna ett svar