Veckans träningstips

Nu har jag kört hårt i ca 6 veckor och det är kul att känna att jag närmar mig mitt mål om en starkare kropp! Det jag ska fokusera på denna vecka är återigen yoga, löpning och styrketräning. Det blir några hemma pass då jag inte hinner till gymet. Vad gäller hemma pass kan jag varmt rekommendera följande korta träningspass:

1. Stick ut och spring minst 20 min med en puls på minst 75 % av max puls för att det ska kännas ansträngande (din maxpuls är 220 minus din ålder). Använd en pulsklocka om du har. Annars räcker det med att du känner dig trött efter löpningen. Då har du med all sannolikhet ansträngt dig bra.
2. När du kommer hem:
– Gör 20 situps och 10 armhävningar
– Fortsätt och gör 18 situps och 9 armhävningar
– Fortsätt och gör 16 situps och 8 armhävningar och så vidare ned till 2 situps och en armhävning
– Avsluta med plankan i en minut (se bild nedan)
– Till slut: Kör en lätt stretch av bröstmusklerna, lår, baksida lår, sätet (rumpmuskeln) och vaderna.

Detta enkla träningspass är grymt bra för din kondition, bålen och magen (plankan och situps), bröstmusklerna och ryggen (armhävningarna) och det tar ca 45 min (beroende av hur långt du springer). Om du gör detta ca 2-3 ggr per vecka kommer du att:
1. Förbättra din kondition och därmed din koncentrationsförmåga (ökad kondition förbättrar din syreupptagningsförmåga och därmed kan du lättare koncentrera dig)
2. Förbättra din hållning, både till vardags och i din uppställning (en starkare bål förbättrar din förmåga att ha en stark hållning).

Lycka till!

20121118-224709.jpg

Lämna ett svar