Golf är fantastiskt!

Nu har jag kommit hem efter ett par dagar på PGA National i Skåne. Det var två fantastiska dagar som påminde mig om varför jag älskar spelet golf. Dels var det trevligt sällskap, god mat och viktiga föreläsningar om golfens utveckling, men framförallt var det banan och atmosfären i klubbhuset. Överallt i klubbhuset ser man bilder av historiens främsta golfare, underbara fotografier av både The Links och Lakes som banorna heter och så en allmän atmosfär som påminner lite om klubbhuset på St Andrews.

Och så banan….Vi spelade denna gång Links och här valdes det först och främst tee. Det finns 65, 61, 58, 53 och 49. Numren hänvisar till vilken längd du vill spela och så får du slag därefter. Jag valde 53 som motsvarar blå tee på de flesta banor. Dagens runda startar med två birdies och jag tänker direkt ”Varför slutade jag egentligen att satsa, jag kanske borde försöka igen”, men efter några hål är jag nere på jorden igen. För att inte ha spelat på länge är jag ändå väldigt nöjd med rundan och jag fick testa mina färdigheter både i låga slag (detta är ett måste då det ofta blåser mycket här), långa drivar, fadar och draws. Inspelen var ok och med riktigt bra greener var det inte jättesvårt att putta. Alltså, för att vara årets första 18 hålsrunda är jag mycket nöjd.

Hoppas ni fått spela årets första runda redan och att ni också får chans att besöka PGA National under säsongen. Ni kommer inte att ångra er:-).
Nedan en bild från första hålet på Links.

20120511-012547.jpg

Lämna ett svar