Golfsäsongen snart här

Det känns som att värmen är på gång till oss och jag hoppas att vi snart kan börja svinga golfklubborna på fräscha och utvilade golfbanor (några av er har säkert redan börjat, speciellt om du bor i södra Sverige). Så här i början av säsongen är det mycket bra att gå igenom grunderna i din golfsving (grepp, uppställning och sikte framförallt). Jag har här bloggat lite om både uppställning och grepp och jag rekommenderar verkligen att du söker upp din PGA tränare och tar en lektion för att stämma av framförallt uppställningen, men också siktet som ofta behöver kontrolleras efter en lång vintervila. Greppet kan vara lite klurigare att ”ändra” på så här nära säsongen, men om du behöver ändra ditt grepp för att du tex slår snett eller för kort, så är det inte så svårt som du tror. Bara du vet varför du ska ändra det.

För att få lite mer generella tips kring din golf så rekommenderar jag er också att gå in på Birdie Golf Tours hemsida och kolla in PGA tränarnas träningstips. Här finns mycket matnyttig information (www.birdie.se/traningstips). Nedan är en bild av Ingela Tisén som är en av dessa PGA tränare och vars tips ni hittar där. Kolla gärna även in hennes egen hemsida där du finner många proffsiga tips och råd kring din golf (www.ingelatisen.se).

Trevlig läsning!

Ingela Tisén in action

Lämna ett svar