Tid för reflektion

Imorgon ska jag börja jobba heltid igen efter ett års föräldraledighet. Därmed blir det ännu viktigare att tänka på hur jag kan bibehålla en god balans mellan jobb, familj, träning och vila. Som vi alla vet är det lätt att bli stressad i dagens samhälle och därför är det mycket viktigt att lära sig vad just du behöver för att behålla lugnet och balansen. Idag läste jag en artikel i SvD som hette ”Klockan tar över”. Den handlar just om att stressen i arbetslivet ökar och att vi både sover, äter och slappnar av dåligt.

Det som var bra med artikeln var att det stod några tänkvärda saker om hur man bibehåller sitt lugn och hur man minskar stressen. Här är en sammanfattning:

1. Det är när man aldrig får tid för återhämtning och reflektion som stressen får negativa konsekvenser. Alltså, det är ok att ha det stressigt ibland och förmodligen oundvikligt, MEN se till att du hittar tid för återhämtning. Tips är tex yoga eller att jobba med kroppen i tex din trädgård eller genom träning.

2. Lyssna på din kropps signaler! Andas du snabbt och ytligt för jämnan, känner du ett tryck på bröstet eller gör du saker väldigt fort? Det kan vara kroppens signaler på att du bör ta dig tid för återhämtning. Tips! Ett första steg kan vara att djupandas 10 ggr en gång per dag, men försökockså att hitta en regelbunden aktivitet som ger dig ny energi och kraft.

3. Boka in tid för reflektion och vila. Om du känner att din kalender är för full och att detta gör att du inte hinner med att hitta tid för återhämtning. Boka då in det i din kalender!

Jag ska definitivt tänka på detta lite extra nu när jag börjar jobba igen och jag hoppas verkligen att ni alla hittar er tid för reflektion och återhämtning i er vardag. Lycka till!

20120401-224601.jpg

Lämna ett svar