Golfsvingens grunder

Nu är det inte långt kvar tills banorna öppnar och golfsäsongen sätter igång. Kul!
Vad gäller din egen golf så kanske du har tränat lite under vintern eller så tillhör du dem som låtit golfklubborna vila sig i form. Oavsett så är ett mycket bra tips att börja säsongen med att gå igenom grunderna i din golfsving; Greppet, uppställningen och ditt sikte.

Ben Hogan sade en gång ”Varje år lär jag mig att spela golf om igen”. Det han menar är att just grunderna i golfsvingen är så otroligt viktiga att de måste repeteras om och om igen. De kan också gärna förändras om du låter golfklubborna vila en längre tid och därför bör de alltså gås igenom ganska ofta.

Så mitt tips är att du kontaktar din golftränare och ber honom eller henne checka av just ditt grepp, din uppställning och ditt sikte så att du startar säsongen från en bra grund. Vad gäller ditt grepp så är det såklart inte så lätt att ändra det i början av säsongen, men be ändå din tränare kolla det.
Denna vecka kommer jag att ge dig mer specifika tips om golfens grunder.
Ha en bra vecka!

20120327-225408.jpg

Lämna ett svar