Bra hemmaövning för bålen

Om jag endast fick välja en del av kroppen att träna så skulle det vara bålen. Enkelt förklarat är bålen de muskler som bildar ett bälte kring din midja dvs nedre delen av ryggen och magmusklerna. Om du har en stark bål förbättras din hållning ( både till vardags och i din uppställning), du skyddar din rygg från skador, och på köpet kanske du till och med kan få se lite rutor på magen:-). Det bästa är att du lätt kan göra övningar för bålen hemma. Här är ett tips på en kortare övnings serie:

1. Gör 20 små situps/crunches (fötterna intill rumpan och svanken i golvet hela tiden. Små rörelser upp och ned så att det känns i nedre delen av magmusklerna) och 10 armhävningar, kör direkt vidare med 18 små situps, 9 armhävningar, 16 små situps, 8 armhävningar, 14 små situps, 7 armhävningar och så vidare ned till 2 situps och en armhävning. Obs! Armhävningar tränar även dina bröst-och övre rygg muskler.

2. När du är klar med ovanstående övning kör du plankan i en minut (ha en klocka nära och ta tid själv). Plankan är som en statisk armhävning, men där du har armbågarna i marken. Håll dig rak som en planka hela tiden.

Gör dessa två övningsserier minst tre och helst fyra gånger i veckan och du kommer att börja märka skillnad. Lycka till!
Se bild nedan av övningen ”plankan”.

20120227-221936.jpg

Lämna ett svar